Бракониерски мрежи са извадени от езерото „Сребърна“ вчера

Бракониерски мрежи са извадени от езерото „Сребърна“ вчера

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 433
Бракониерски мрежи  са извадени от езерото „Сребърна“ вчера

Охранителите на Поддържан резерват "Сребърна" са извадили 3 бр. рибарски мрежи с обща дължина от 150 метра от водните площи на защитената територия вчера, 6 януари, съобщиха от Регионална инспекция по околната среда и водите-Русе. Извършителят е неизвестен, а нарушението е констатирано в локва "Бабушко блато" при при ежедневния обход на резервата.

Незаконните уреди за риболов са извадени от езерото и са на съхранение в административната сграда. В отговор на проведената акция е извършенено посегателство върху личното имущество на служителите. Случаят е предаден на органите на реда за установяване на нарушителите.

На територията на резервата продължават дейностите по почистване на захранващия канал от растителност. Водните нива на река Дунав се наблюдават с повишено внимание, тъй като има тенденция за покачване. При високи нива на водите на реката езерото ще бъде захранено със свежи води.

Движение на водолюбиви птици се наблюдава във всички водни площи на резервата.

Експертите на РИОСВ-Русе са в подготовка за предстоящото Среднозимно преброяване на водолюбивите птици, което се провежда ежегодно в средата на януари, а резерватът е един от обектите за наблюдение в рамките на международната инициатива.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ




Коментари
left
right