Златина Станева: "Представленията за възрастни започват на 27 януари"

Златина Станева: "Представленията за възрастни започват на 27 януари"

Регион: Силистра Категория: Интервюта Публикувано: Прегледи: 707
Златина Станева:  "Представленията за възрастни започват на 27 януари"

Представленията за възрастни на силистренските театрали започват на 27 януари от 19,00 ч., съобщи Златина Станева, директор на Драматично-куклен Театър-Силистра. С един от най-обичаните спектакли - комедията "Свекърва" от Антон Страшимиров, започва игралната драматична програма за 2022 година Драматично-куклен театър Силистра.

"Ние ви очакваме, уважаеми наши зрители, като се надяваме че ще подкрепите своето духовно здраве с частица от нашето театрално изкуство!" , сподели Станева.

Билетите са на цена от 10 лв., за пенсионери - 8 лв. Можете да си закупите билети от касата на Драматично-куклен театър Силистра /бивш куклен театър, в сградата на Художествената галерия./

"СВЕКЪРВА"

от Антон Страшимиров

Режисьор - Орлин Дяков

Сценография - Павлина Василева

В комедията "Свекърва", писана за откриване на Народния театър в София, Страшимиров владее законите за смешното. Битовата тема за отношенията между снаха и свекърва прераства в конфликт между поколенията, между консерватизма на патриархалния морал и новия "градски" начин на живот. От комедиите на Страшимиров особено внимание заслужава "Свекърва" - едно "ултрабългарско" драматично произведение, което е работено, заедно с "Отвъд" далеко от България - във Франция. Сюжетът е хубав и добре разработен. В образа на старата Костанда са изнесени противоположните качества на свекървата, изразили се в лоши и несправедливи отношения спрямо снахата - кротката и търпелива Дечка. В "Свекърва" имаме здрав комизъм и здраво комическо действие, чуждо за нагласени случайности. Извън тия случайности е даден и образът на Велчо Свилен, син на свекървата, с ярко и пълно комическо осветление, ясно очертана характеристика, които засилват комическото впечатление.

(Стефан Попвасилев)

Участват: Мима Дапкова, Елена Кешишева, Илияна Крушева, Станислав Георгиев, Михаил Незалзов, Александър Павлов, Мирослав Петров и Стефан Станчев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари