Коледна инициатива отчита получените дарения и целеви финансирания

Коледна инициатива отчита получените дарения и целеви финансирания

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 378
Коледна инициатива отчита получените дарения и целеви финансирания

В българските традиции влиза и благотворителна дейност в навечерието на знакови празници от календара, включително преди Коледа. И тази година, въпреки особените обстоятелства, свързани с ограничителните мерки, се намериха организации, които да я осъществят под една или друга форма. В публичното пространство чрез социалните мрежи обществото научи за някои от тях. Сред адресатите на подобни изяви бе и Женско сдружение "Екатерина Каравелова" Силистра с председател инж. Христина Георгиева, чието ръководство веднага след настъпването на новата 2022 г. отчита получените дарения и целеви финансирания.

Чрез посредничество на Национална мрежа за децата за деца от регион Силистра фирма "Деливъри Хироу България" осигури 15 таблета, които бъдат ползват в учебния процес. По предварителен списък част от таблетите вече са достигнали до своите нови собственици. Една компютърна конфигурация, осигурена от онлайн магазин "Козелът.ком", е предоставена на седмокласник от силистренско училище.

Отделно са получени 6 преинсталирани компютъра, дарени от от силистренската фирма "Стефанов" ЕООД, за които организацията разполага с монитори. Предстои пълното им оборудване (мишка, клавиатура, камера, тонколони), преди предоставянето им на нуждаещи се деца.

Сдружение "Операция Плюшено мече" дари 126 опаковки по 5 л перилен препарат "Персил", половината от които са предадени на Център за обществена подкрепа - гр. Дулово, а останалото количество ще се използва за потребители на ЦОП към Сдружението, както и за нуждите на Кризисен център - Силистра.

За потребители на услугите на Сдружението, а именно Център за обществена подкрепа и Кризисен център, е дарението от 37 детски книжки по линия на кампанията "Едно дете чака магия. Стани магьосник - подари му книга!" на Национална мрежа за децата. От Коледната кампания на Сдружение "Операция Плюшено мече" идват играчки, дрехи, обувки и лакомства за потребители - 31 деца от двете социални услуги.

Козметични продукти дарени от "Лореал" с посредничеството на "Алианс за защита от насилие основано на пола" са предоставени на жените от екип на организацията, потребителки на услуги, както и на социални партньори. За ремонт на преходна къща "Резилианс" е предоставеното дарение от "ЖОАН" ЕООД Силистра - става дума за 35 кв. м. ламиниран паркет и материали, необходими за неговото монтиране (изолация, первази и т.н.).

Постъпление от близо 1 500 лева е резултатът от Благотворителна инициатива "Заедно сме по-добри", организирана от Сдружението, като средствата ще се използват също за ремонт на преходна къща "Резилианс" (в сумата е лепта и на Областна администрация Силистра). С цел подобряване на изолацията ще бъде закупен гипсокартон, както и метална конструкция за тавана в спалните помещения и всекидневната на къщата.

С тях през м. януари 2022 г. фирма "Стройпроект" Силистра ще извърши безвъзмездно строително-ремонтните дейности. През м. декември Сдружението получи безвъзмездно финансиране от 10 000 лв. от Български фонд за жените, по-голямата част от което ще се разходва конкретно за газификация на Преходна къща "Резилианс".

Дарение на стойност 3 182.50 лева от друг благотворителен базар "Книга за надеждата", осъществен от "Неделчо Карагенов и приятели", ще бъде използвано за инициативи на ЖС "Е. Каравелова" и за подкрепа на потребителите на услуги. Подаръци за екипа и потребителите на Кризисен център са получени от Сдружение "А21", както и от частни лица - коледни лакомства за 30 деца.

Екипът на Женско сдружение "Екатерина Каравелова" благодари на всички дарители, припознали организацията като структура от гражданския сектор, която е в близост до хората, нуждаещи се от подкрепа. Това е резултат от впечатлението, че чрез своите действия Сдружението през годините е спечелила доверие като лоялен и открит социален партньор. С подкрепата си всички дарители - граждани, фирми и организации, се допринася за подобряване на благосъстоянието на деца от регион Силистра, както още за подобряване на условията за развитие на социалната подкрепа.

Женско сдружение "Екатерина Каравелова" Силистра благодари на съпричастността и на медиите - държавни и частни, хартиени и електронни издания, разбира се, и на собственици на профили в социалните мрежи, които тиражират информация за работата на организацията. За всички тях е пожеланието "Успешна Нова 2022 г.! Бъдете живи и здрави!".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right