Бяха връчени награди на КНСБ и СБУ на изявени синдикалисти от областта

Бяха връчени награди на КНСБ и СБУ на изявени синдикалисти от областта

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 747
Бяха връчени награди на КНСБ и СБУ на изявени синдикалисти от областта

В Областна администрация Силистра бе проведено награждаване на изявени синдикалисти в учителската сфера по инициатива на областната организация на СБУ към КНСБ и в партньорство с представителството на държавната власт в област Силистра. Областният управител Ели Тодорова посрещна гостите на администрацията и ги поздрави с новата 2022 г. Тя сподели своето удовлетворение, че в продължение на години в определени моменти Областна администрация е партньор на учителското съсловие и конкретно на неговата професионална браншова структура.

image

Изразена бе увереност, че и занапред ще продължи общуването в полза на решаване на проблеми в просветното направление във връзка с план приема на ученици, в процеса на изпълнение на механизма за привличане на ученици, както и във всекидневната грижа по повод ситуацията с коронавируса. Г-жа Тодорова и нейният заместник Минчо Йорданов поздравиха четиримата синдикалисти, за които са определени наградите по линия на СБУ. На всички тях бяха връчени специални поздравителни адреси и цветя.

image

Своята награда от името на КНСБ получи Михаил Кирязов - дългогодишен пръв синдикалист на педагозите от Крайдунавска Добруджа, на когото бе тържествено даден специален плакет за неговата дейност през по-миналата 2020 година. Той е адресиран от централата на КНСБ и по тази причина в ритуала участва Димитричка Пейкова - председател на РКНС на КНСБ в Силистра.

Г-н Кирязов и областният управител г-жа Тодорова връчиха наградите на СБУ за 2021 г.: в категория "Кмет на годината" - за постигнати резултати в съвместната дейност на синдиката и местната изпълнителна власт, е за Доротея Тотева - зам.-кмет на община Дулово; в категория "Директор на годината" - Радосвета Николова - директор на ДГ "Роза" - Силистра. В категория "Синдикалист на годината" - "Златна значка на СБУ" за Евелена Желева от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Силистра.

Наградените благодариха на синдикалното ръководство за получените награди, а на областния управител - за изразеното уважение по случай полученото по техен адрес признание. В заключение г-н Кирязов припомни на аудиторията, че СБУ е най-големият като численост синдикат в България, който през последните повече от 30 години е доказал, че е пробивен, действен, активен и продуктивен.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right