Община Дулово с превантивни мерки в детските градини

Община Дулово с превантивни мерки в детските градини

Регион: Дулово Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 739
Община Дулово с превантивни мерки в детските градини

В сградите на детските градини, които са в град Дулово, бяха монтирани специализирани стерилизатори, които пречистват въздуха-съобщи кметът на общината, д-р Юксел Ахмед. Комбинираните устройства могат да се използват като UV стерилизатор — унищожава вирусите и бактериите; Стерилизира въздуха, дори в присъствието на хора; Генератор за отрицателни йони; Озоногенератор; Хепа филтър. Това са стационарни устройства, които помагат, точно сега, когато има пандемия и се очаква настъпването на грипните заболявания.

Поставените стерилизатори във всички занимални са за общо 15 групи (4 групи в ДГ "Щастливо детство", 4 групи ДГ "Мир" - ул."Арда", 4 групи ДГ "Мир" в новата сграда и в Детската ясла - 3 групи).

Д-р Ахмед уточнява, че стерилизаторите са поставени в градските детски градини и яслата, тъй като посещаемостта в тях е по-голяма.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари