Областният управител на Силистра връчи награда на читалище от село Ситово

Областният управител на Силистра връчи награда на читалище от село Ситово

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 704
Областният управител на Силистра връчи награда на читалище от село Ситово

В кабинета на областния управител на област Силистра Ели Тодорова бе проведен ритуал по връчване на "Специална награда" на Народно читалище "Възраждане 2017" - село Ситово, осигурена от Областна администрация Силистра. Тя е присъдена за успешно участие в Национален онлайн-конкурс "ОЙ, КОЛЕДО, МОЙ КОЛЕДО", проведен от Народно читалище "Никола Вапцаров" - град Тутракан, по решение на жури с председател д-р Ивелина Ефтимова, която е етнолог и е гл. ас. в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски" .

Наградата на областния управител на Силистра за ситовското читалище е в направление "Пресъздаване на коледни обичаи", като в случая представеният обичай е "Бъдни вечер". Общо 53 са разгледаните от журито видео материали в две направления (освен посветеното на коледните обичаи, другото е за материали на коледарски групи в пет възрастови групи).

Представителите на читалището лауреат беседваха с областния управител във връзка с някои актуални теми - разпределение на субсидията за читалищата; необходимостта от участие в проекти за финансиране, защото самофинансирането не е достатъчно; желанието да се участва в прояви и конкурси не само на принципа "онлайн", но и с пряко включване на място, и др.

Областния управител отбеляза пред своите гости, че в тяхно лице имаме съхранители на български традиции, поради което и част от наградите са посветени на българските празници, за да имат възможност самодейците от най-младото читалище в село Ситово да разширят своите творчески изяви.

Наградата на областния управител за конкурса, организиран от читалището в Тутракан, е продължение на предишни подобни взаимодействия на представената на регионално ниво държавна власт. Партньорство е осъществено през последните години с читалища от град Силистра и от други населени места в областта, както още с Регионална библиотека, Регионален исторически музей, Филиал Силистра на Русенския университети и с други институции.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky