Предколедна благотворителност

Предколедна благотворителност

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 716
Предколедна благотворителност

В българските традиции влиза и благотворителна дейност в наверечието на знакови празници от календара, включително преди Коледа. И тази година, въпреки особените обстоятелства, свързани с ограничителните мерки, се намериха организации, които да я осъществят под една или друга форма. В публичното пространство чрез социалните межи обществото научи за някои от тях.

За първи път в центъра на град Дулово от Игнажден до Коледа бе проведен коледен базар. Организатори на събитието са община Дулово и НЧ "Н. Й. Вапцаров" с участието на творци, училища, детски градини, читалища. За четвърти път бе проведен базарът "Книга за надеждата" в Силистра, събрал 3 182 лв. за Женско сдружение "Екатерина Каравелова" Силистра, осъществяващо социални услуги. На същия адрес ДГ "Иглика" Силистра праща близо 3 000 лв., от които и за три деца в неравностойно положение, подобно на изявата на Сдружение "По-добро общество" Силистра (1 582 лв.) - за Преходна къща "Резилианс".

image

Професионална земеделска гимназия "Добруджа" Силистра се отчете със средства, събрани от базар, но за общинския приют за животни. ОУ "Св. св. Кирил и Методий" село Брадвари имаше подобна инициатива, като предстои да научим за каква кауза са събрани парите. Клуб "Свободни мотористи Силистра" даряват средства за Дом за деца с хронични увреждания в Силистра. Община Силистра: продажба на картички - ръчна изработка - необявен засега адресат на каузата. Коледен базар в Тутракан в полза на 3 деца със СОП. Сдружение "Силистра 2030" - за 150 деца, и др. Вероятно има и други багодетели, които предстои да заяват своята лепта.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари