Ученически вестник в училището в село Черник край Дулово

Ученически вестник в училището в село Черник край Дулово

Регион: Дулово Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 819
Ученически вестник в училището в село Черник край Дулово

В днешно време издаването на вестник е предизвикателство за всеки, който се захване с това дело - едновременно трудоемко и реализируемо с достатъчно финансово покритие. Факт е, че в област Силистра понастоящем излизат няколко реално частни вестника - два в Силистра и два в Тутракан, както още общински в Главиница, Ситово и Кайнарджа. Спорадично свои издания имат предимно учебни заведения, включително по конкретни поводи, най-често - юбилеи.

Но ето, че в училището в село Черник, носещо името на светите братя просветители Кирил и Методий, се е намерил екип от ученици и учители, които в това трудно време имат куража, необходимостта и професионализма, за да задвижат машината в процеса по издаване на вестник. Естествено, тъй като става дума за деца от Черник, той е назован "Черниче". Факт са първите два броя, като вторият е току за коледните и новогодишните празници. Техническото оформление, без което няма издание, е на Александър Ангелов. Вестничето се списва от децата на клуб "Творческо писане" и "Арт клуб" с помощта на техните ръководители.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари