Среща на петокласници от силистренската ПМГ с Доростолския митрополит Яков

Среща на петокласници от силистренската ПМГ с Доростолския митрополит Яков

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 819
Среща на петокласници от силистренската ПМГ с Доростолския митрополит Яков

Анелия НЕВСКА: "Не съм против въвеждането на вероучение в училище, стига учениците да имат такова желание. Добре е, че те имат добро отношение към традициите на християнството и българщината"

По покана на негово високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков ученици от природоматематическата гимназия в Силистра днес посетиха резиденцията на владиката в Силистра. Това съобщи за общинското кабелно радио директорът на гимназията Анелия Невска.

"Според мен е много важно децата още в ранна възраст да бъдат възпитавани и приобщавани към християнските добродетели, към житейски ценности, които да ги направят добри хора, хора успешни, които да обичат да съхраняват исконните хубави традиции. Децата са добре настроени, с положително отношение към тази идея, определено имат добро отношение към християнските празници и традиции, особено за Коледа мога да кажа, че се наблюдаваше особено голяма активност от към зададени въпроси и информацията, която децата имаха и предадоха. Изключително съм впечатлена от тяхната информираност", сподели директорът на учебното заведение Анелия Невска. Невска е на мнение, че въвеждането на вероучението в училище е добра идея, но трябва да се направи с разумен баланс между часовете по вероучение и останалите часове от седмичната програма защото на практика броят на часовете не може да се увеличава.

"Проблемът е там, че по отношение на часовете от някъде трябва да се вземе за да се даде часово време и за религия, програмата е ясно регламентирана и не може да се увеличават часовете и от там и натоварването на учениците" споделя Невска. Невска сподели, че при желание на децата и съответното уведомяване на родителите им може и по големи ученици да се обучават по вероучение.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky