Галина РАЕВА: „Въпреки обстоятелствата библиотеката отчита ползотворна и успешна година”

Галина РАЕВА: „Въпреки обстоятелствата библиотеката отчита ползотворна и успешна година”

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 429
Галина РАЕВА: „Въпреки обстоятелствата библиотеката отчита ползотворна и успешна година”

Нестандартна стъпка е предприело ръководството на силистренската библиотека, в навечерието на Коледа и Нова година там върви ремонт на няколко от секторите на библиотеката.

"Решихме, че е време да обновим двата най натоварени отдели в библиотеката детския отдел и хкнигозаемане за да се постигне качестно по отношение на библиотечно информационното обслужване, за мен е важно библиотечното пространство следва да е приветливо както за потребителите така и за работещите в библиотеката", сподели в интервю за Общинско радио-Силистра в.и. д. директор на библиотеката Галина Раева.

"Изкарахме година на ограничение и рестрикции на базата на ковид мерките, въпреки това се опитвахме да откриваме и възможности да направим нормална дейността на библиотеката, така че тя да работи на нормален и приемлив за потребителите ход. Налагаше се да прилагаме нови форми и методи на обслужване, и мисля, че успяхме да оправдаем очакванията на нашите потребители" сподели Раева и допълни, че в края на годината ограниченията поставени пред библиотеките са още по големи, което поражда неудобства у потребителите. Става дума за валичността на зелен сертификат и възможностите хората да посещават библиотеката.

"Задължително условие за работещите в библиотеката, предвид новия статут на информационен център следва да са хора с интелект, професионалисти и най-важното информирани, за да са един вид консултанти и да могат да отговарят и съдействат на потребителите, сподели Раева. Тя допълни, че през тази година са комплектувани над 3 000 нови заглавия от всички жанрове в книгоиздаването Що се отнася до предпочитанията по отношение на литературата Галина Раева е на мнение, че хората предпочитат да релаксират и предпочитат развлекателно четиво, което да ги освободи от напрежението на ежедневието. Интерес предизвикват четивата на основата на празничната коледна тематика, където ръководството на силистренската библиотека се е постарало да закупи няколко. Раева сподели още, че с цел отваряне дейността на библиотеката към гражданите през следващата година са предвидени три дни на отворените врати, в които читателите ще имат възможността да се докоснат до дейността на библиотеката.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right