Силвия Пенева: Добрият педагог трябва да изпитва любов към работата и децата”

Силвия Пенева: Добрият педагог трябва да изпитва любов към работата и децата”

Регион: Силистра Категория: Интервюта, Образование Публикувано: Прегледи: 1819
Силвия Пенева: Добрият педагог трябва да изпитва любов към работата и децата”

"Предвид епидемичната ситуация в цялата страна, ние можем да се похвалим с доста голям брой деца - 90 деца от 120. Много добро посещение на детската градина". Това каза за Общинско радио-Силистра Силвия Пенева, директор на детска градина "Радост".

"Любов към работата, отношение и любов към децата, освен това учителят, както и непедагогическия персонал трябва да са в крак с новите тенденции, с новите направления в образованието. Трябва да обръщаме внимание на развиващите се технологии, нуждите на децата", подчерта Пенева.

По думите на Пенева добрият педагог не трябва да поставя децата под общ знаменател и рамка и да се дава на децата, това от което те имат нужда.

Относно пандемията и онлайн обученията Пенева, сподели, че са провеждали такива. За сега градината не е спирала с присъствените занятия. "Педагогическите специалисти се адаптираха към ситуацията, когато детските градини бяха затворени. Успяхме да се справим, децата не изгубиха от това", каза Силвия Пенева.

Според Пенева, годината е била успешна. Реализирани са много инициативи, педагозите са доволни от постигнатите резултати. Предстоят още хубави неща да се случат, каза Пенева.

"На първо място поставям човешкият фактор, професионализъм, коректност и толерантност към всичко и всеки", каза още Пенева. Предвижда се в края на годината коледен базар. Събраните средства ще са за съоръжения за двора на детското учебно заведение. Ще има и веселба с Дядо Коледа - изненада за децата.

image

"Всичко зависи от семейната среда, за по-притеснителните деца има инициативи в групите. Всяко едно дете да има възможност да се изявява. Родителите се допитват до педагогическите специалисти, търсят съвети от психолога, когато имат проблем с децата си. - с г-жа Липчева, ресурсния учител Кремена Георгиева", подчерта Пенева.

Детската градина е задължителна от втора група, но е хубаво на децата да се създават навици още от най-ранна детска възраст, сподели директорът на градината.

"Пожелавам всички да бликат от идеи, желая на родителите и децата здраве. Човек, като има желание прави!" каза в заключение Силвия Пенева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари