Първа копка за обект: „Реконструкция на водопроводната мрежа в гр. Тутракан“

Първа копка за обект: „Реконструкция на водопроводната мрежа в гр. Тутракан“

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 844
Първа копка за обект: „Реконструкция на водопроводната мрежа в гр. Тутракан“

Церемония "Първа копка" във връзка с началото на "Инженеринг за обект: " Реконструкция на водопроводната мрежа в гр. Тутракан " бе проведена на 3 декември 2021 година на кръстовището между ул. "Силистра" и ул. "Александър Стамболийски" в град Тутракан. Проектът, за който информация има на сайта на адрес в интернет www.proekt.vik-silistra.com, е по Договор № Д-34-66/21.08.2019 г. за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." и се осъществява със средства, предоставени от Кохезионен фонд, с национално съфинансиране и със собствен принос от страна на бенефициента.

image

В проявата участваха заместник-областният управител Минчо Йорданов, като представител на Областна администрация Силистра, и зам.-кметът на община Тутракан Людмил Узунов. В своите приветствия до организаторите и изпълнителите на проекта те изразиха увереност, че проектът може да бъде осъществен навреме и качествено, за да бъдат реализирани предвидените дейности.

Ритуалът бе осъществен от "Водоснабдяване и канализация" ООД - гр. Силистра" - бенефициент по проект "Изграждане на ВиК инфраструктура за обособената територия на "Водоснабдяване и канализация" ООД - гр. Силистра" (№ BG16M1OP002-1.016-0005) с ръководител Росица Бачева.

image

Управителят на "В и К" инж. Васил Боранов уведоми присъстващите, че проектът е дългоочакван от дружеството и от местната общност, като целта е с новите съоръжения да бъдат намалени загубите на вода. Довеждащият водопровод е 9,3 км от близките кладенци за снабдяване с вода. Инж. Боранов завърши ритуала с традиционно пръскане на бутилка с шампанско.

Договорът с изпълнителя ДЗЗД "ИНЖЕНЕРИНГ ТУТРАКАН 2020" е при условията на инженеринг и включва дейности по проектиране, авторски надзор и строителство. Надзорът ще се осъществява от: "ИНТЕРКОНСУЛТ" ЕООД.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right