Дарителска кампания в помощ на майка и четирите й деца в Тутракан

Дарителска кампания в помощ на майка и четирите й деца в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2095
Дарителска кампания в помощ на майка и четирите й деца в Тутракан

В Тутракан стартира инициатива, с която се цели да се осигури нормален дом за майка с четири деца, които живеят в много тежки битови условия. "Къщата", в която сега се помещава семейството, е трудно да се опише с думи. Баня и тоалетна няма, осветлението е от една крушка. Две са леглата, на които спят всички. "Къщата" се намира в кв. "Васил Левски" в крайдунавския град.

Снежана Андреева Радославова е на 37 години, безработна, сама отглежда своите деца, всички те посещават училище. Ани е най-голяма - на 15 години, и е деветокласничка, Симеон е на 14 години - ученик в 8 клас, а Антон е в 4 клас - всички те са възпитаници на СУ "Христо Ботев". Най-малкият, 5-годишният Давид, посещава ДГ "Славянка". При наложилото се онлайн обучение, учениците се затрудняват тъй като нямат компютър или лаптоп. Но дори и да имат - липсва и интернет.

Ирена Проданова, която е учителка на Антон потвърди, че децата са много сериозни, редовно ходят на училище. "Това, което Антон - третото дете в семейството, показа за много кратък период е, че направи впечатление на всички в училище с изключителното си желание за учене. Когато някой му дадеше някое левче и аз го попитах: "Какво ще си купиш?", очаквайки да каже шоколад или някакво лакомство, той каза: "Ще си купя блокче и моливи за рисуване." Има дарба да рисува страхотни, свежи, весели картини. Освен това, той напредна изключително много и в образованието. Със СОП е в момента, за да може да получава допълнителна подкрепа за успех, но той наистина успява. Това дете има изключително желание и уважение към образованието. Това трябва да се съхрани и беше причината ние да се обърнем към него, да открием и другите качества на децата, да открием и тази кампания, за да може семейството да има по-добри условия и децата да се развиват".

image

Децата се хранят безплатно в училище, а с финансови помощи от родители са закупувани допълнителните помагала за Антон, за да може той да си рисува, научаваме още от Ирена Проданова.

Освен детските добавки, които получава ежемесечно, майката Снежана се грижи и за възрастен човек, и така се събират около 500 лв., с които трябва да се преживява.

Хората са разтревожени за оцеляването на семейството. По този повод бе и директното включване в сутрешното предаване на Нова телевизия.

Кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов заяви, че Общината ще открие дарителска банкова сметка специално за това семейство и всички граждани, които имат желание да помогнат, да преведат средства. Във всички случаи, с набраните финансови средства от кампанията ще се подобрят условията за живот на семейството, като се мисли дали да не се предостави и нова поставяема сграда. Общината вече веднъж е правила това за семейство Пранга, припомни той и подчерта, че става дума за сам родител, който успява да издържа четирима ученици.

"Трябва да направим дарителска кампания - каза председателят на Общински съвет-Тутракан Нехат Кантаров - да съберем пари, да подобрим условията за живот тук - с нова поставаяма сграда, примерно." Той припомни за благотворителните кампании, които общинските съветници са организирали и така са подпомагали семейства и възрастни хора с дрехи и с хранителни продукти.

Нехат Кантаров е категоричен, че Дирекциите "Социално подпомагане" в страната трябва да работят с Общините, за да има точна и навременна информация кой трябва да бъде подпомогнат.

И така - призивът към всички граждани е да помогнем на тази майка и четирите й деца.

Дарителската банковата сметка, която Община Тутракан откри е:

Централна кооперативна банка

IBAN - BG10CECB97908447458500

BIC -CECBBGSF

Код за дарение - 445100

Снежана Андреева Радославова

От Община Тутракан вече са подготвили и договори за дарение, които всеки дарител може да подпише в Информационния център.

А тези граждани, които желаят да дарят дрехи, обувки или хранителни продукти могат да ги донесат в сградата на Общинския съвет в Тутракан, на ул. Трансмариска 20.

image
image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари