Общински съвет - Ситово проведе редовното си заседание

Общински съвет - Ситово проведе редовното си заседание

Регион: Ситово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 475
Общински съвет - Ситово проведе редовното си заседание

На 30 ноември Общински съвет - Ситово проведе редовно заседание. Заради усложнената епидемична обстановка, с цел опазване на здравето на гражданите и този път то бе закрито за граждани.

С минута мълчание бе почетена паметта на наскоро починалите Красимира Орлоева - почетен гражданин на Ситово за принос чрез творческата и публицистичната си дейност и Анелия Георгиева - общински съветник в мандат 2015-2019 г.

Общинските съветници одобриха най-напред със свое решение Програмата за развитие на читалищната дейност на територията на Община Ситово за 2022 г. Всяко от 10-те читалища бе представило план за своята дейност, който съдържа интересни мероприятия, които ще се случат през следващата година.

Местният парламент даде съгласие Община Ситово да участва като партньор по проект "Дейности за смекчаване на климатичните промени като преход към енергийно независими общини", по Открита покана № 3 "Климат" по Резултат 4 "Повишена способност на местните общини да намаляват емисиите и да се адаптират към променящия се климат" на Програма "Опазване на околната среда и климатичните промени ", финансирана от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

image

Отчитането и приемането на инвестициите в активи публична общинска собственост в община Ситово, извършени за сметка на "В и К" ООД - Силистра през тази година бяха тема на дебат на заседанието. Те са в размер на 8 618,11 лв. и включват поставянето на три водомера, един спирателен кран и реконструкция на водопровод. Съветниците се интересуваха предварително утвърдена ли е тази инвестиционна програма и в кои периоди на годината са извършени отчетените дейности, след което ги одобриха със съответното решение.

Общинският съвет прие вътрешни промени в поименния списък на капиталовите разходи за 2021 г., по обекти и източници на финансиране, както и допълнителни възнаграждения за постигнати резултати на кмета на общината, заместник-кметовете на общината, кметовете на кметства и кметските наместници.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right