Поредни награди от чужбина за трио "Елмина" от Силистра

Поредни награди от чужбина за трио "Елмина" от Силистра

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 355
Поредни награди от чужбина за трио "Елмина" от Силистра

В своя профил във Фейсбук пианистката и музикален педагог Лилия Пейчева-Тодорова от Силистра сподели кратко и ясно, че нейните три дъщери, формиращи Трио "Елмина", са с втора награда на международния дистанционен интернет конкурс "Star bridge" (STAR BRIDGE POLAND & VENEZUELA WOLIN & MARGARITA). Тя благодари на конкурса "Сребърна Янтра" за възможността (за участие)". И още един пост от нейна страна на същата тема:

"Пристигнаха ни дипломите в електронен вариант за две първи места и от т.нар. фиджет фестивал (и онлайн, и на живо, с оценяване от журито след всяко изпълнение в реално време) в "Премьера"-Тоболск, Русия. Участниците бяха 740 от много държави".

Председател на журито е българинът д-р Мартин Кърнолски, наричан "човек - оркестър" в Сингапур, където живее и работи. Той е трето поколение академичен музикант: Лазар Кърнолски е свирил в Гвардейски духов оркестър, Национална опера и Български национален цирки - той е един от първите цугтромбонисти в България,а баща му Димитър Кърнолски е композитор, създал над 300 детски песни, оперети и мюзикъли.

Проверката в интернет в сайта на организатора на конкурса в Полша - Венецуела, става дума за Фондация "Бенефис" (www.benefis.org.pl/), показа, че това е уникална проява, даваща поле за изява на солисти и колективи, които да бъдат оценявани от авторитетно международно жури. В идеята на конкурса е вписано и изискването участниците да покажат културата на страната, която представляват.

Конкурсът не е само за пеене, а за представяне в 9 възрастови категории със свой творчески продукт и в други видове изкуства, както и в съвременни форми на изразяване, включително в сферата на цирка и театъра, видео блогерството, танца и пр.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right