Семейство на свещеник събира дрехи в помощ на пострадалите в Дома за стари хора в Рояк

Семейство на свещеник събира дрехи в помощ на пострадалите в Дома за стари хора в Рояк

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 694
Семейство на свещеник събира дрехи в помощ на пострадалите в Дома за стари хора в Рояк

През последните дни в България се случиха две трагедии с огромен отклик в сърцата и душите на хората. Единият от тях е инцидент с пожар, довел до смъртта на 9 души от Дом за стари хора в село Рояк, община Дългопол. Своята съпричастност към обитателите на дома, които имат нужда от подкрепа изразява семейството на свещеник Михаил и неговата съпруга презвитера Калина Михайлова. Те обявиха благотворителна акция в православен храм "Св. Георги" в село Шуменци, където семейството живее, а църквата е една от няколкото, в които отецът служи.

За акцията Незабравка Кирова от БНР каза за националния радио ефир: "Кампания за събиране на дрехи и обувки, за възрастните хора от село Рояк, Варненско, е започнала в силистренското село Шуменци. Благотворителната акция се организира от отец Михаил и съпругата му презвитера Калина Михайлова. Всичко започва в началото на седмицата, когато Калина Михайлова, наскоро обявена за "Пазител на традициите" в категория "Личност", пуска пост в социалните мрежи и споделя с приятели. Реакциите не закъсняват.Сборният пункт е храмът "Св. Георги" в село Шуменци. След това лично семейството ще отнесе и предаде даренията на нуждаещите се".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right