Лъчезар Тодоров: „Необходима е цялостна стратегия за развитието на спорта, както на местно, така и на национално ниво“

Лъчезар Тодоров: „Необходима е цялостна стратегия за развитието на спорта, както на местно, така и на национално ниво“

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 924
Лъчезар Тодоров: „Необходима е цялостна стратегия за развитието на спорта, както на местно, така и на национално ниво“

"Пандемията оказа много сериозно влияние върху всички сфери на живота на човека, включително и на спорта, случиха се изключително негативни неща в тази връзка между другото и невъзможността на учениците да спортуват в определени периоди от време", сподели в интервю за Общинско радио-Силистра, председателят на Управителния съвет на спортен клуб по баскетбол Доростол"- Силистра Лъчезар Тодоров. Като допълни, че по настоящем само картотекирани състезатели по съответните федерации имат право да осъществяват някаква дейност. Тодоров споделя, че е много трудно да се сформира качествен баскетболен отбор, който касае големи финансови и човешки ресурси.

"След 1993 година, когато приключи дейността на женското формирование на "Доростол" след това се оказа че не можем да възстановим това, което вече е загубено по много обективни и субективни причини. Не виждам как в скоро време в Силистра да бъде създаден баскетболен отбор на по високо ниво. В момента около 220- 230 деца спортуват в залата по баскетбол позната ни като "Манежа", която преди около три години бе реновирана и изцяло обновена. Тодоров сподели, че баскетболният клуб си сътрудничи с общинското ръководство и от своя страна клубът среща разбирането на общината. Специално за миналата година по думите на Тодоров общината е финансирала средствата по отоплението на залата.

"За да има успехи в българския баскетбол и в частност на силистренския следва да се направи разграничение между баскетбола на национално ниво и баскетбола в града. Необходима е комплексна методика по която всички клубове да работят, а такава има но не се изпълнява.

"Важен етап в развитието на децата е общуването им със спорта, много трудно без спорт и спортни занимания могат да се решат и редица други проблеми от различно естество. Нашата цел е да направим така че по голяма част от децата да влязат в спортните, баскетболните зали и да им се създадат условия за правилното им развитие Според мен, и институциите следва да проявяват по голяма активност, както на ниво министерство, така и на местно ниво. Директорите на училища да направят необходимото, а мисля че на местно ниво го правят, децата в училище да спортуват, тук е мястото да кажа, че Силистра има добра детско юношеска баскетшкола и наши таланти са вече част от елитните ни спортни клубове", сподели в заключение Лъчезар Тодоров, като не пропусна изрично да благодари на ръководството на фирма "Елика Про" за цялостната подкрепа и съдействие към спорта и в частност баскетбола в Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right