След повече от 30 години - първа копка на жилищен блок в Тутракан

След повече от 30 години - първа копка на жилищен блок в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 849
След повече от 30 години - първа копка на жилищен блок в Тутракан

Първа копка за строителството на жилищен блок "Данубе - 1" бе направена в Тутракан на 16 ноември. Той е част от обект "Комплексно застрояване на три жилищни блока на 4 етажа с обществено обслужващ партер и гаражи с етапно изпълнение на строителство".

Началото на събитието бе поставено в присъствието на кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, председателя на Общински съвет - Тутракан Нехат Кантаров, зам.-председателя Иван Костанцалиев, зам.-кметовете Цветелина Георгиева и Людмил Узунов, общински съветници, бизнесмени и граждани.

Тутраканецът Нурал Халил, който разби бутилка шампанско в багера - за добър старт, както изисква традицията, заедно със своя съдружник - белгиецът Мехмед Каваклъоглу, са в основата на идеята за този строеж.

От 18 години Нурал Халил живее в Белгия, където е част от строителния бранш и реализацията на недвижими имоти. "Радвам се, че има интерес към това, което ще построим - сподели Нурал Халил. - Дори вече има закупени "на зелено" няколко апартамента".

Възложител е Община Тутракан, което означава, че налице е публично-частно партньорство - теренът е общинска собственост, а инвеститор е частната фирма "Данубе Груп" ООД.

"За този обект, Общинският съвет прие решение, с което определен процент от жилищните сгради ще бъдат предоставени на Общината. Това са апартаменти, сутеренни помещения и гаражи" - уточни кметът д-р Димитър Стефанов.

Строежът на новите жилищни сгради е в пространството до ж.к. "Възходи", което тутраканци помнят с изкопани основите на жилищен блок и неосъществен строеж, отпреди повече от 30 години.

На практика, това е първата инвестиция в Тутракан за подобен род строеж.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right