Петър Димитров, „Има такъв народ“: Спасението на нашият край е реализирането на хидротехнически проект при Силистра

Петър Димитров, „Има такъв народ“: Спасението на нашият край е реализирането на хидротехнически проект при Силистра

Регион: Силистра Категория: Поздрави Публикувано: Прегледи: 1673
Петър Димитров, „Има такъв народ“: Спасението на нашият край е реализирането на хидротехнически проект при Силистра

Към област Силистра трябва да бъде насочено повече внимание от страна на държавното управление. Регионът ни изостава все повече и е необходимо да бъдат взети спешни мерки. Не може да бъдем на последно място по приоритети на държавата към нашата област. Проекти в областта на регионалното развитие и здравеопазването могат да съживят областта ни и да доведат до разкриване на нови работни места с конкурентни заплати за страната ни.

Както обещах, представям ви въпросът ми към министъра на регионалното развитие и благоустройството - г-жа Виолета Комитова, свързан с реализирането на проект за "Дунав мост 3 - Силистра-Кълъраш" който зададох като народен представител в 46-ото Народно събрание. Целта беше да разберем дали е започнала, макар и документална реализация на този ключов за областта ни проект.

image
image

Както става ясно от отговорът на министър Комитова, които можете да видите, няма никаква подготовка за реализирането на Дунав мост при Силистра. Причината за това е безхаберното управление, което имахме през изминалите дванадесет години.

След многократни разговори с експертите от ПП "Има такъв народ" утвърдихме един от основните приоритети на партията в това направление. Става въпрос за изграждане на два хидротехнически комплекса, един от които при Силистра. Хидротехническият комплекс представлява водноелектрическа централа, която свързва България и Румъния.

image
image

Четири положителни ефекта ще бъдат извлечени, ако тези проекти се реализират. Това са:

1. Производство на до 2000 мегавата електроенергия;

2. Възможност за целогодишно корабоплаване по река Дунав;

3. Създаване на възможност за напояване на земеделски земи.

4. Развиване на туризма, както по реката, така и в селищната система около Дунав.

Тези възможности са от изключителна важност за нашият регион. Дали нашите съграждани искат да се работи в тази посока ще разберем на 14 ноември.

За да дадете възможност за работа и реализиране на тези проекти, гласувайте за ПП "Има такъв народ" с номер 24 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right