Димана Иванова от Тутракан спечели бронзов медал на конкурс по рисуване

Димана Иванова от Тутракан спечели бронзов медал на конкурс по рисуване

Регион: Тутракан Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 373
Димана Иванова от Тутракан спечели бронзов медал на конкурс по рисуване

Победителите в международния конкурс за детска рисунка на тема "Зелена планета", организиран от българската фондация "Млад зограф", бяха наградени на тържество проведено в Рилския манастир.

В осмото издание на конкурса са участвали представители на 60 страни с над 7000 рисунки, а журито отличи 45 от изпратените от цял свят композиции по темата за опазване на природата, климатичните проблеми и др.

Сред участниците в престижния конкурс тази година бе и 12-годишната Димана Даниелова Иванова от Тутракан, която за пореден път доказа своя талант в изобразителното изкуство. Тя е самоук художник, не е посещавала уроци по рисуване или пък да е част от школа по изобразително изкуство. Нейната рисунка "Океанско дъно" бе оценена с бронзово отличие. Това е пореден успех на Димана в подобен род конкурси - национални и международни.

Димана е възпитаник на СУ "Христо Ботев" в Тутракан, където е учила до 5 клас. Тази учебна година тя е вече със семейството си във Франция, което живее в Levet. Ученичка е в 5 клас в College Victor Hugo Bourges. Уточняваме, че българският 6-ти клас се равнява на френския 5-ти.

Освен с таланта си на художник, познаваме Димана Иванова и като отличен танцьор на спортни танци. Докато живееше в крайдунавския град, тя бе част от Танцово училище "Тутракан".

Да пожелаем на талантливото българско момиче още по-голяма амбиция и успехи в световни конкурси и състезания.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right