Атанас Костадинов в Тутракан: Хората са най-ценният ресурс и тяхното запазване и благоденствие трябва да са първостепенни задачи на всяко управление

Атанас Костадинов в Тутракан: Хората са най-ценният ресурс и тяхното запазване и благоденствие трябва да са първостепенни задачи на всяко управление

Регион: Тутракан Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1144
Атанас Костадинов в Тутракан: Хората са най-ценният ресурс и тяхното запазване и благоденствие трябва да са първостепенни задачи на всяко управление

"Последната политическа година беше изключително динамична. За първи път в историята на съвременна България в рамките на 12 месеца се провеждат трети избори за Народно събрание. Най-лесно е да се каже "България повече няма да е същата..." или "духа е изпуснат от бутилката", но какво обяснява това - нищо... През последните години винаги се питаме - кога ще свърши прехода, вече 30 години, живеем в преход, който като че ли не е завършил. Е, аз мисля, че започна началото на края на политическия преход. За икономическия, социалния, културния преход темата е дълга и друга. Краят на политическия преход би трябвало да бъде очертан от нормализацията на политическия живот, явното отстояване на публичния интерес, изкарването на светло на всички частни и групови интереси, прозрачността в действията на политическия елит и т.н.. Всички виждаме, че тези дни започнаха и за България. Волята и стремежа към връщане на нормалността в живота на обикновения човек ще са водещи през следващите месеци, сподели Атанас Костадинов по време на предизборната си обиколка в Тутракан. Той се срещна с десетки жители и проведе множество разговори за проблемите на хората живеещи в крайдунавския град.

image

Всяка държава има три компонента- народ, територия и власт, като на първо място стои народът. Хората са най-ценният ресурс и тяхното запазване и благоденствие трябва да са първостепенни задачи на всяко управление. Ако няма хора-няма икономика, ако няма икономика- няма хора, затова икономическите и демографските мерки вървят ръка за ръка. В последните години бизнесът страда от липса на работна ръка като цяло, не само квалифицираната, и това също е резултат и от негативните демографски процеси, добави Костадинов. И сподели, че в програмата на БСП са заложени мерки, както за краткосрочното подпомагане на малкия бизнес по време на ковид кризата, така и дългосрочни мерки за подобряване на бизнес климата в страната. Предложени са и начини за преодоляване липсата на квалифицирана работна ръка.

image

"Вече повече от месец обикалям всички населени места в региона. Разговорите с хората са изключително важни, те ни дават насоките, които да включим в програмата си за бъдещо управление на страната. Но още по-важно ми е посланията, които получавам от най-малкото село в областта, през общините до големия град. Като най-сериозното предизвикателство пред, което сме изправени е изключително тежката демографска криза, това е и национален проблем пред който е изправена страната ни в дългосрочен план. Към настоящия момент, можем да говорим дори за демографска катастрофа", заяви Костадинов.

Възможни са различни мерки и решения за преодоляване на демографската криза в различните райони. За Северния централен, в който попада и област Силистра, това могат да бъдат: изграждане на привлекателни за чуждестранни инвестиции икономически зони, използвайки евтината транспортна артерия река Дунав, трансгранично сътрудничество с румънските общини от другата страна на реката, развитие на малки, но модерни ферми, кланици и мандри в биоживотновъдството, обвързване на образованието с бизнеса, развитие на туризма и пълноценно експлоатиране на културно-историческото наследство и разнообразните туристически ресурси на целия регион, инвестиции и данъчни облекчения в зеленчукопроизводството и овощарството, в развитие на малък и среден бизнес в хранително-вкусовата промишленост, създаване на специален държавен фонд за подкрепа на start up компании на млади хора, разкриващи качествени работни места и много други. И както казах по-рано, изработване на Закон за река Дунав, който ще насърчи инвестициите и пълното оползотворяване потенциала на реката, както и създаване на ДПФ подпомагащ малките селски стопанства за производство на храни, не на суровини, и по-доброто им финансиране.

Област Силистра има неотключен потенциал, който трябва да се разработи, за да оцелее този красив район. Ако подходим с правилната визия, България ще я има, категорични са кандидатите за народни представители от листата на "БСП за България".

Костадинов пое ангажимент пред жителите на Тутракан, че в качеството му на народен представител ще инициира законодателни решения и малки стъпки, с които да излезем от голямото блато на постгерберска България. №33 е правилният избор за разумните решения - за хората на Тутракан, за област Силистра и за България.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right