Удължен е срокът за предоставяне на топъл обяд в община Ситово

Удължен е срокът за предоставяне на топъл обяд в община Ситово

Регион: Ситово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 417
Удължен е срокът за предоставяне на топъл обяд в община Ситово

Снимката е илюстративна!

До 10 декември т.г. е удължен срокът за предоставяне на топъл обяд в населените места в община Ситово, информираха от Общинската администрация. Община Ситово подписа допълнително споразумение за удължаване срока на изпълнение на Договор по проект "Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Ситово".

В предоставянето на топъл обяд са включени 170 потребители от общината в три целеви групи: лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията; лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа и лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Общата сума на допустимите разходи по реализираните дейности възлиза на 119 581,11 лв.

Дейността се изпълнява от СПОХ "Независим живот" - Ситово.

От стартирането до този момент трапезарията работи с пълен капацитет. На потребителите се предоставя всеки работен ден топъл обяд, който включва супа, основно ястие и поне веднъж седмично десерт и хляб. Доставката се извършва до домовете на потребителите. Гарантирана е топла и здравословна храна в условията на пандемия от COVID-19 на лица с висок риск на бедност, които не могат да си позволят пълноценна и разнообразна храна.

С удължаване на срока до 10 декември 2021 г. операцията ще продължи да допринася за постигане общата цел на оперативната програма, свързана с намаляване на броя на живеещите в затруднение лица, чрез подпомагането им с топъл обяд. Дейностите ще продължат да осигуряват подкрепа в ежедневието на възрастни хора, на хора с увреждания и които живеят сами под линията на бедност.

Проектът "Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Ситово" се реализира с финансовата подкрепа на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020, в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right