Стартова заплата от 1 260 лева за сектор „Култура“ от началото на 2022 година предлага Кристиян Калчев от ИБГНИ

Стартова заплата от 1 260 лева за сектор „Култура“ от началото на 2022 година предлага Кристиян Калчев от ИБГНИ

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1388
Стартова заплата от 1 260 лева за сектор „Култура“ от началото на 2022 година предлага Кристиян Калчев от ИБГНИ

Предложение за приравняване с учителската да стане стартовата заплата за хората, работещи в сферата на културата, е сред приоритетите на Кристиян Калчев, водач на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" в 20-и МИР Силистра. Професионалният път на Калчев е свързан с културата, заемайки един от високите постове в това направление - дългогодишен председател на Национален научен клуб ЮНЕСКО. Като един от най-активните самодейци още от ученическите и студентските му години, той е познат на културните и читалищни среди в родния си град Тутракан, а и в областта. Тази година е номиниран за "Будител на годината".

"На 1 ноември честитим деня на народните будители. В този ден аз поздравям моите приятели, работещи в читалища и театри, в училища, музеи и галерии. Недопустимо е хората, работещи в този сектор, да подписват трудови договори най-често срещу минимална работна заплата. Смятам, че е задължително възнагражденията на хората, занимаващи се с култура, да се увеличат на 1 260 лв като стартово възнаграждение", споделя Калчев.

И още той смята, че "Да си читалищен секретар или служител трябва да е призвание, а не партийна хранилка, в каквато превърнахме тези длъжности. Управляващите в последните години посегнаха и на най-свидното - българската култура, за да уредят със служби партийните си активисти. Призивът ми в тази насока е "Вън търговците от храма на българската култура!".

По неговите думи, "Културата трябва да се превърне приоритетен сектор и в икономиката чрез изграждане на туристически културни маршрути в област Силистра и страната. Цялата парламентарна група на Коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще се обедини, заставайки зад тази кауза още в първите седмици на новия парламент и ще предложи тези намерения да станат факт още от новата бюджетна година".

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right