Празник в Смилец за Деня на християнското семейство

Празник в Смилец за Деня на християнското семейство

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 2436
Празник в Смилец за Деня на християнското семейство

Денят, който Църквата празнува като въведение Богородично е обявен и за ден на християнското семейство. В този ден жителите на с.Смилец като едно голямо и сплотено семейство на фона на тежката икономическа криза обхванала целия свят, се събраха и със свещичка в ръка - мъже и жени, се помолиха в местния храм за здраве и благоденствие вкъщи и за цялото село. Празникът продължи в салона на читалище "Светлина 1906 - Смилец" с обща, красиво и богато подредена трапеза с постни ястия.

image

Отслужен бе и водосвет от отец Валентин Калинов с думите: "Християнското семейство е Ноев ковчег в потопа на живота. То е школа за здрави семейни добродетели - на чиста любов, съпружеска вярност, мир, трудолюбие, целомъдрие и прочее. То е домашна църква, в която се служи Богу, възнасят се молитви и се слави Божието име. Тук, в християнския дом, гори кандилото на вярата и благочестието." Из "Слово за Въведение Богородично.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right