Ректорът на Русенския университет бе избран за академик

Ректорът на Русенския университет бе избран за академик

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 450
Ректорът на Русенския университет бе избран за академик

"В навечерието на Деня на народните будители, Русенски университет "Ангел Кънчев" открива 60-тата международна годишна научна конференция на Русенския университет и Съюза на учените - Русе с пленарен доклад на ректора на Русенския университет акад. проф. дтн Христо Белоев на тема: "Модернизация на висшето образование в България и роля на регионалните университети", съобщиха чрез Фейсбук от най-големия ВУЗ в Северна България.

Конференцията се провежда в периода 28-30 октомври 2021г. като включва пленарна сесия и 28 паралелни виртуални тематично обособени сесии, в които изследователи от 17 държави в Европа и Азия, представят 314 научни доклада, обединени от водеща тема на научното събитие - "Нови индустрии, дигитална икономика, общество - проекции на бъдещето IV".

Междувременно ректорът Белоев сподели в профила си в социалната мрежа новината, че е избран от събранието на академиците на Българската академия на науките за академик в областта на инженерните науки. С допълнението: "Процедурата продължи почти една година. Това е висока оценка както за мен така и за научните екипи от страната и чужбина, които ръководя, за инженерната общност в страната, за Русенския университет и за град Русе".

От сайта на БАН научаваме: "Академик Христо Иванов Белоев е роден през 1958 г. Той е водещ български учен в изследването, разработката и внедряването на съвременна земеделска техника и нови противоерозийни, енергоспестяващи и екологично чисти технологии за равнинни и наклонени терени. Ректор е на Русенския университет "Ангел Кънчев". През 2014 г. е избран за член-кореспондент на БАН".

Областният управител на област Силистра Ели Тодорова изпрати до академик Белоев поздравителен адрес във връзка с присвоеното му академично звание с пожелание за много здраве и по-натътшни успехи на поприщата, чрез които се изявява в науката и в обществото. Да припомним, че Русенският университет има свое академично звено и в Силистра чрез тукашния филиал с директор доц. д-р Румяна Лебедова, обучаващ студенти в две направления - педагогическо и инженерно.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right