Актриса, родена в Силистра, с артистичен урок за Вазовата „Една българка“

Актриса, родена в Силистра, с артистичен урок за Вазовата „Една българка“

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 623
Актриса, родена в Силистра, с артистичен урок за Вазовата „Една българка“

© Тони Тончев

Актрисата Снежина Петрова, която е родом от Силистра, отличена за проекта си "Медея" с Гражданската награда на ЕП, влиза в ролята на учителка по литература, за да представи своята артистична версия за един вълнуващ урок по разказа на Иван Вазов "Една българка" в театър "Азарян". "Този разказ, който имах шанса да преживея отново покрай моя голям син и покрай по-малкия, който сега е седми клас, го преоткрих не като разказ, а като притча, която има много скрит смисъл и послания", каза за Радио София Снежина Петрова. Сценарист, заедно с актрисата е Десислава Шпатова, която е и режисьор на спектакъла, а композитор е Асен Аврамов.

В Уикипедия намираме информация за актрисатав следния вид: "Снежина Петрова Петрова е родена в Силистра. Има роли в емблематични за българския театрален живот представления като "Три сестри" - последното представление на големия режисьор Стоян Камбарев, което той постави в театър "София" преди смъртта си; "Таня, Таня", "Марат/Сад" на Явор Гърдев, "Монолози за вагината", "Археология на сънуването", "Месец на село". Участва в почти всички театрални постановки на режисьора Десислава Шпатова. Стената на славата пред Театър 199 - пано с отпечатъци, послание и шарж на Снежина Петрова. Участва в една от главните роли в сериала "Четвърта власт", излъчен преди няколко години".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right