Малчугани от детска градина „Мир“ изненадаха децата от детско отделение МБАЛ Дулово

Малчугани от детска градина „Мир“ изненадаха децата от детско отделение МБАЛ Дулово

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 817
Малчугани от детска градина „Мир“ изненадаха децата от детско отделение МБАЛ Дулово

На 20.10.2021г. децата от група "Лъвчета" към детска градина "Мир" решиха да изненадат болните деца, които се лекуват в детско отделение на МБАЛ - Дулово като им подариха книжки на "Моливко" - да се забавляват с тях и да се чувстват по-добре по време на престоя си в стационара.

Малчуганите (чрез своите учителки) подариха за болните дечица книжки с приказки и инициираха идеята за създаване и поддържане на детска библиотека в отделението. Те се обърнаха с молба към началника на ДО - д-р Нигяр Табакова и медицинските сестри да помогнат за реализирането на идеята.

image

За да се създаде настроение за децата, които чакат за прегледи, на информационното табло в детското отделение беше подредена изложба от рисунки на децата от група "Лъвчета". "Най-сърдечна благодарност изказваме на д-р Табакова и дежурните медицински сестри, които приеха с отворено сърце нашия екип - г-жа Петранка Михайлова - директор, старшите учители - Анелия Стоянова и Алтен Мустафа.

Предизвикваме ви, последвайте нашия пример! Предай нататък добротата! За доброто няма граници, то обича всички!"-казват от детската градина.

Това е поредната инициатива на детското заведение от Дулово - за да се научат децата да помагат на други деца. Припомням, че детска градина "Мир" направи специален благотворителен концерт за подпомагане на дома за деца в с. Малък Преславец.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky