В Детска Градина „Мир” децата отбелязаха Световния ден на чистите ръце

В Детска Градина „Мир” децата отбелязаха Световния ден на чистите ръце

Регион: Дулово Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 532
В Детска Градина „Мир” децата отбелязаха Световния ден на чистите ръце

На този въпрос, чрез реални действия в най-важната възраст, когато се създават елементарните хигиенни навици, които се оказва, че могат да спасят здравето и живота на всеки човек, направиха в детска градина "Мир"-Дулово. За инициативата разказва директорката Петранка Михайлова

На 15.10.2021.год. в ДГ"Мир" децата отбелязаха Световния ден на чистите ръце. Този ден се чества от 2008 год., която Общото събрание на ООН отбелязва за Световна година на хигиената.

Мотото на деня на 2021год. беше:

"Нашето бъдеще е в ръцете ни. Да бъдем заедно!"

image

Целта е да се популяризира съществената роля на добрата хигиена на ръцете, като част от задължителната профилактика за предпазване от редица заболявания, някои от които са животозастрашаващи. Във всички групи на ДГ"Мир" учителите направиха интересни постери за "Световния ден на чистите ръце", представиха интересни презентации на децата и проведоха беседи с тях, като им обясниха и показаха как трябва да мием всички части на ръцете, в продължение на 20 секунди, с вода и сапун.

image

Посланието на децата и учителите от ДГ"Мир" към всички хора е: " Честото миене на ръцете ограничава предаването на COVID-19 особено в настоящата епидемична обстановка.

Правете го редовно и вие!"

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари