В Сребърна построиха църква за 21 дни

В Сребърна построиха църква за 21 дни

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 3000
В Сребърна построиха църква за 21 дни

За 21 дни жителите на силистренското село Сребърна си построиха православен храм върху основите на 150-годишната църква "Св. Архангел Михаил".

Днес, за нейното обновление бе отслужена литургия от Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий. Баба Елена и баба Мита се радват на новата църква, но с тъга споделиха, че днес младите не вярват в Бог[/b][/c]

image

По-възрастни жители на селото разказаха, че старата църква е била направена от пръти и кал, и преди три години, когато започнал ремонт на покрива стените се срутили. Новите били вдигнати за 21 дни, а година отнел цялостният ремонт.

Църквата е съградена с доброволния труд на хората от Сребърна и от съседното село Ветрен. Средства са отпуснати в размер на 50 000 лева от Дирекцията по вероизповеданията. Още близо 35 000 лева са събрани от дарения.

Кметският наместник на Ветрен Неделчо Кискинов и кметът на Сребърна Георги Иванов, винаги заедно

Кметският наместник на Ветрен Неделчо Кискинов и кметът на Сребърна Георги Иванов, винаги заедно

Надписът с името на църквата е дело на кметския наместник на близкото село Ветрен Неделчо Кискинов. Специален гост бе генералния консул на Русия в Русе Владимир Климанов. Празникът почете и областният управител Николай Димов.

За гостите на празника бе приготвен ветренски курбан от майсторката на рибените чорби Иванка Славова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right