Габриела Миткова: "В област Силистра на обучение от разстояние в електронна среда са 9 паралелки..."

Габриела Миткова: "В област Силистра на обучение от разстояние в електронна среда са 9 паралелки..."

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1852
Габриела Миткова: "В област Силистра на обучение от разстояние в електронна среда са 9 паралелки..."

Днес в област Силистра на обучение от разстояние в електронна среда са 9 паралелки от общо 493 в дневна форма на обучение, съобщи за медиите Габриела Миткова, началник на Регионално управление на образованието в Силистра.

Те са 1, 8 на сто от паралелките.

Причината е карантиниране на учениците след установен положителен тест на съученик. В тези паралелки се обучават 244 от общо 9346 ученици в областта от І до ХІІ клас в дневна форма на обучение. Карантинираните и преминалите на електронно обучение са 2, 6 на сто от учениците.За 8 от паралелките карантината приключва до 17 октомври (неделя) и в понеделник се връщат в клас. За деветата паралелка периодът е до 20 октомври (сряда) включително, посочи Миткова.

От понеделник, по разпореждане на РЗИ,на обучение от разстояние в електронна среда с редуване преминават част от паралелките в най- голямото училище в областта - СУ "В. Левски" в Дулово. От 18 до 29 октомври на електронно обучение са паралелките от VI, IX и Х класове. От 02 до 12 ноември те се разменят с паралелките от V, VIII и ХI класове. Извън ротацията в присъствена форма на обучение и през двата периода остават паралелките от І - ІV клас, VІІ и ХІІ клас.

Така, ако днес не възникнат нови отделни случаи на карантиниране на паралелки, новата седмица ще започне с 12 паралелки на обучение в електронна среда с 284 ученици, каза още Габриела Миткова.

Към 15 октомври средният за област Силистра процент на ваксинирани педагогически специалисти е 38,2 %, а за непедагогическия персонал - 37 %. Включени са и малък брой хора с незавършен ваксинационен цикъл.

Това представлява растеж спрямо данните от месец август, когато делът на ваксинираните педагогически специалисти, вкл. и с незавършен цикъл, бе 33,3 %. Положителен момент е че вече има и ваксинирани 135 ученици. Ваксинираните ученици от гимназиален етап са 2, 2 %. Единични случаи има и на ваксинирани деца над 12 години в основни училища.

Училищата с дял ваксинирани учители над 50% са 7. Най- високият процент на ваксинирани педагогически специалисти е в Начално училище "Светлина", с. Поройно - 85,7 %. След тях се подреждат основните училища в с. Ситово, Черник и Брадвари (между 62 и 66%). В интервала между 30 и 50% ваксинирани учители са 21 училища. Останалите 16 училища са под 30 % ваксинирани учители.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right