След златна звезда в Холивуд, топ награда и от Лас Вегас за силистренеца Адриан Ал Жазар

След златна звезда в Холивуд, топ награда и от Лас Вегас за силистренеца Адриан Ал Жазар

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 503
След златна звезда в Холивуд, топ награда и от Лас Вегас за силистренеца Адриан Ал Жазар

Поредна хубава новина по силистренски адрес, идваща по посока "Зад Океана", като и този път тя е свързана с филмовото изкуство, макар и на любителско ниво. Важното обаче е, че нечий труд - в случая на Адриан Ал Жазар, е забелязан и оценен по достойнство. Разбира се, в тандем с друг любител, влязъл в роля като актьор - Румен Буюклиев.

От пост във Фейсбук-профила на самия Жазар - сценарист, оператор, режисьор и монтажист на своята кинотворба, научаваме, че филмът му "Празен живот", дело на неговото "Nightmare studio", е спечелил златната награда за най-добър микро филм на престижния международен кинофестивал "Vegas Movie Awards" в Лас Вегас, щат Невада в САЩ. Филмът ще има онлайн премиера в платената платформа на "Vegas Movie Awards", както и масово медийно отразяване, което ще достигне до над 12 500 професионалисти в киноиндустрията.

Да припомним, че през лятото на настоящата година същият филм на силистренеца спечели наградата "Златна звезда на Холивуд" за най-добър късометражен филм на международния кинофестивал - "Hollywood Gold Awards", в който взеха участие 20 държави от цял свят.

Конкурсът в Лас Вегас - столица на хазарта, но и на много други престижни прояви, е един от най-бързо развиващи се кинофестивали в света, насочен към талантите в т.нар. независимо кино. В международното жури са сценаристи, режисьори, продуценти и актьори работили по филми, сред които световни хитове "Аватар", "Властелинът на пръстените", "Денят на независимостта", "Южен парк", "От глупав по глупав" и други.

image

До момента носители на награди в този фестивал са актьори и режисьори, печелили и награди, като "Оскар", "Златен глобус", "Еми" и др. за много филми и сценарии, представители на над 8О държави от целия свят.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right