Днес се проведе "Ден на работодателя" в Дирекция Бюро по труда

Днес се проведе "Ден на работодателя" в Дирекция Бюро по труда

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 544
Днес се проведе "Ден на работодателя" в Дирекция Бюро по труда

Днес, 12.10.2021 г. се проведе "Ден на работодателя" с домакин Дирекция "Бюро по труда" /ДБТ/ Силистра и Военно окръжие II степен - Силистра. При спазване на противоепидемичните мерки в Събитието взеха участие търсещи работа лица, потенциални кандидати за срочна служба в доброволния резерв в община Силистра. Директорът на Дирекция "Бюро по труда" Силистра г-жа Милена Перчемлиева откри срещата и приветства присъстващите и възможността желаещите да намерят ново трудово поприще като военнослужещи.

Подполковник Ивайло Александров, сърдечно поздрави младите хора за проявения интерес и подробно изложи условията за срочната служба в доброволния резерв, която включва последователно преминаване на различни етапи на подготовка във висши военни училища: начална военна подготовка в рамките на 1 месец, специална военна подготовка с продължителност 2 месеца и изпълнение на задачи в състава на военни формирования от въоръжените сили с продължителност 3 месеца (резервистите са на работно време). Дадени бяха и допълнителни подробности:

За времето на срочната служба в доброволния резерв резервистът получава основно месечно възнаграждение в съответствие със заеманата длъжност и присвоеното военно звание.

• На резервистите, успешно преминали трите етапа се издава удостоверение за премината срочна служба в доброволния резерв.

• По време на изпълнение на срочната служба в доброволния резерв.

на резервиста се осигурява настаняване.

• Не по-късно от 30 дни преди изтичането на срока на договора за срочна служба в доброволния резерв на резервистите се предлагат длъжности във военни формирования от Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната за приемане на военна служба/служба в доброволния резерв.

• Българските граждани, преминали срочна служба в доброволния резерв, ползват спредимство при кандидатстване за работа в държавната администрация, в т.ч. в органите и структурите в системата за защита на националната сигурност, при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

Събитието завърши удовлетворяващо за всички участници и с надеждата за успешно включване на нови кадри в отбраната на страната.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right