Солна и сензорноинтегративна стая бе открита в Тутракан

Солна и сензорноинтегративна стая бе открита в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Бизнес, Общество Публикувано: Прегледи: 1382
Солна и сензорноинтегративна стая бе открита в  Тутракан

Солна стая и зала за сензорноинтегративна и ерготерапия бе открита в сградата на Детска градина "Полет" в Тутракан. Те са със здравно, образователно и социално предназначение за деца със сериозни здравословни проблеми, които в Тутракан са над 50. Комплексът в детската градина включва и Ресурсен кабинет.

image

Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) в Силистра е в основата на осъществената идея със спомоществователството на Ротари Клуб Тутракан - дарили 10 000 лв. за солната стая и активното съдействие на кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов.

image

На церемонията по откриването, лентата прерязаха Недка Русева - ръководител на РЦПППО-Силистра и президентът на Ротари Клуб Тутракан Венцислав Статев.

Тутракан е вторият град след областния, в който вече има солна стая. И докато в Силистра тя се използва само от деца със здравословни проблеми, то в Тутракан тя ще може да се ползва и от възрастни след предварително записване и уточнен график.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари