Златина Станева: „Въпреки ситуацията се стараем репертоарът на театъра да върви по график..."

Златина Станева: „Въпреки ситуацията се стараем репертоарът на театъра да върви по график..."

Регион: Силистра Категория: Интервюта Публикувано: Прегледи: 689
Златина Станева:  „Въпреки ситуацията се стараем репертоарът на театъра да върви по график..."

Златина СТАНЕВА:

"Въпреки ситуацията се стараем репертоарът на театъра да тече по график, обстановката обаче ни принуждава да спрем някои нови творчески проекти"

Акцент в куклената програма за м. октомври е премиерата на "Мечо Пух" под режисурата на хасковлията Янко Митев, който вече подготви за силистренската публика две постановки. Премиерата е предвидена за 4 октомври. От октомври започват и представленията с присъствието на актьорската трупа.

"Драматичният аспект на програмата за октомври отново включва хитови комедии: "Свекърва", "Бай Ганьо" и "Само за мъже". Смея да кажа, че при нас зрителите могат да бъдат спокойни защото се спазват с много голяма прецизност противоепидемичните мерки. Що се отнася до трупата: отзивите са добри и зрителите усещат когато се твори с мисъл и желание", сподели в интервю за Общинско радио Силистра Златина Станева, директор на Драматично-куклен театър Силистра. Проблем обаче остава финансовата част, въпреки че по думите й, трупата е изключително професионална и когато ролите се разпределят добре нещата се получават.

"Поредна трудна година, но имам усещане на удовлетвореност от това, че до момента са взети най- добрите решения. Дори ако те са за сметка на новите творчески проекти, които трябваше да бъдат реализирани. И през тази година голяма част от тях ще прехвърлим за следващата година, защото тази динамична обстановка ни задължава да бъдем прецизни по отношение на подбора. Очакванията ни са ни да преодолеем тази колкото здравна толкова и психологична криза защото тя ще отмине, но травмата, която през тези години остана в душите ни, дълги години ще отзвучава".

ПРОГРАМА НА ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР СИЛИСТРА ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2021 г. (Представленията се организират при спазване на всички противоепидемични мерки, посещаемост до 50% от местата в залата, като носенето на маски е задължително)

ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА: 2 октомври, събота от 11 ч. ПРЕМИЕРА. "МАША И МЕЧОКЪТ " по руска класическа приказка; 4 октомври, понеделник от 18 ч. ПРЕМИЕРА . "МЕЧО ПУХ" по А. Милн; 9 октомври, събота от 11ч. "МЕЧО ПУХ" по А. Милн; 16 октомври, събота от 11 ч. " ПЕПЕЛЯШКА" по Шарл Перо; 23 октомври, събота от 11 ч. " НОВА ПРИКАЗКА ЗА ЖИТЕНАТА ПИТКА" от Стефан Стоянов; 30 октомври, събота от 11 ч. "МЕЧО ПУХ" по А. Милн.

ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ: 12 октомври, вторник от 19 ч. "БАЙ ГАНЬО" по Алеко Константинов; 14 октомври, четвъртък от 19 ч. "СВЕКЪРВА" комедия от Антон Страшимиров; 28 октомври, четвъртък от 19 ч. "САМО ЗА МЪЖЕ" от Дарио Фо.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари