Областният управител участва в откриването на академичната учебна година във Филиал Силистра

Областният управител участва в откриването на академичната учебна година във Филиал Силистра

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 555
Областният управител участва в откриването на академичната учебна година във Филиал Силистра

Областният управител на област Силистра Ели Тодорова участва в откриването на академичната учебна година във Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев". Като представител на държавната власт тя приветства абсолвентите и първокурсниците, както и всички присъстващи, сред които и роднини на студентите.

В словото й бе подчертано значението на академичното звено за област като Силистра, както и възможността в родния край да се обучават млади хора в педагогическо и в техническо направления на науката. В тяхно лице Крайдунавска Добруджа има представители в свой важен център на науката, даващ възможност на бъдещи учители и инженери да получат необходимия и желан образователен ценз.

Откриването на учебната година бе осъществено от екипа на доц. д-р Румяна Лебедова - директор на филиала. В приветствието си неговата ръководителка пожела на завършилите образованието си личностна и професионална реализация, а на новите студенти (99 са записалите се до настоящия момент) - да станат съратници в духовното пространство на учебното заведение и в научно-изследователската му дейност. И не на последно място, преподаватели и обучаеми да съзряват емоционално и интелектуално заедно, запазвайки свободата на своя дух.

image

Ръководството на най-голямото висше учебно заведение в Северна България бе представено на тържеството от проф. д-р Диана Антонова - заместник на ректора по научно-изследователската дейност, както и заместници на декани на различни факултети, които връчиха дипломите на над 30 абсолвенти. Проф. Антонова сподели пред аудиторията, че се работи във време на предизвикателства, когато имаме спомена за миналото, но живеем в настоящето с вяра в бъдещето.

Тя напомни на всички, че слънцето е символ на Русенския университет, означаващ едновременно светлина и енергия, но и знание, което човек, ако се стреми към него, непременно ще го получи.

Традиционно за подобни тържества, свои мисли споделиха абсолвент и две студентки - първокурснички, изразявайки публично и с вълнение думи на благодарност и надежда, че знанията и дипломите ще им позволят да намерят своя път в живота в търсене на професионална реализация.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right