Клуб "Ритъм" представя Силистра срещу клуб от Добрич в ТВ-ШОУТО "Надиграй Ме"

Клуб "Ритъм" представя Силистра срещу клуб от Добрич в ТВ-ШОУТО "Надиграй Ме"

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 2034
Клуб "Ритъм" представя Силистра срещу клуб от Добрич в ТВ-ШОУТО "Надиграй Ме"

НЕДЕЛЯ, 27 ноември от 21.45 Ч. ПО БНТ "Свят" и БНТ 2

Клубът за любителски народни танци "Ритъм" към читалище "Св.св. Кирил и Методий" спечели надиграването на кастинга, организиран от БНТ "Свят", БНТ 2 и община Силистра днес в големия общински салон. На една сцена се изправиха три отбора от по 8 танцьори, ръководени от хореографите Симеон Симеонов, Стефан Станчев и Росен Атанасов. Всеки от клубовете показа артистичност, духовитост и технически умения в изпълнението на народни хора от Добруджа и от етнографска област по избор, под звуците на фолклорен оркестър. Допълнително настроение на шоуто придаде и емоционалната публика, напълнила почти целия салон на общината в предобедните часове. Жури, председателствано от хореографа и ръководител на ансамбъл "Добруджа" Димитър Джамбазов, колегата му Чавдар Чанов от ансамбъл "Дуло" в град Дулово и журналистът от БТА Пеню Николов дадоха най-висока оценка на танцьорите от клуб "Ритъм" към читалище "Св.св. Кирил и Методий" с ръководител Росен Атанасов. Втори с равен резултат останаха мъжете и жените от клубовете на Симеон Симеонов и Стефан Станчев към читалище "Доростол".

image

Всички танцьори еднакво възторжено приеха успеха и възможността Силистра и талантливите й граждани да бъдат представени по този артистичен начин в националния и световен ефир. Операторът Георги Илиев и водещата Ивета Шилигарова, екипът на БНТ "Свят", заснел надиграването и знакови места в града, изразиха възхитата си от типичната добруджанска сърдечност. Утре екипът ще избере отбор от Добрич, срещу когото идната неделя, 27 ноември от 21.45 по БНТ "Свят" и БНТ 2, силистренският клуб ще се изправи на живо. Жури ще оценява по-добрите, но тежест в оценката също ще имат гласОвете на зрителите, изпратени с SMS, обясниха от екипа. Хореографът Росен Атанасов сподели ентусиазма си от успеха и желанието неговите любители танцьори да представят по достойнство град Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right