Ротари клуб Силистра връчи дарение на Регионална библиотека Силистра

Ротари клуб Силистра връчи дарение на Регионална библиотека Силистра

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 834
Ротари клуб Силистра връчи дарение на Регионална библиотека Силистра

Галина Раева - настоящ ръководител на Регионална библиотека "Партений Павлович" в Силистра, прие дарение на Ротари клуб Силистра (Боян Боев - президент 2021-2022 г.), включващо 4 пречистватели на въздух с интелигентно управление. То бе осъществено в делови план на 16 септември т.г. с последваща демонстрация на възможностите на уреда, който е със сменяем филтър и с лазерен сензор, с опция за управление от дистанция от таблет или телефон.

image

От името на ротарианците дарението бе предадено от инж. Димитър Велчев - доайен на 20-годишната структура на българската ротарианска общност. Дарението е стартова проява в юбилейната програма на клуба, който е първият по рода си в Крайдунавска Добруджа - пет години след него е клубът в Тутракан. Силистренският ротариански клуб и най-голямото библиотечно звено в региона са си взаимодействали и в предишни години, поради което клубът е бил награждаван с грамота от Българска библотечно-информационна асоциация.

Средствата за уредите бяха събрани по време на Ротари АРТ работилница на 13 септември в партньорство с екипа на библиотеката и на Снек бар "Бохеми", както и на много индивуални спомоществователи. Съдействие оказаха според възможностите си и различни институции, сред които и Областна администрация Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right