Силистренската библиотека провежда обучителни практикуми за колегите си от областта

Силистренската библиотека провежда обучителни практикуми за колегите си от областта

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 213
Силистренската библиотека провежда обучителни практикуми за колегите си от областта

В началото на септември бе първият по рода си за последните 30 години обучителен практикум в читалищна библиотека, съобщи Светомира Вачева (най снимката - най-вляво) от РБ "П. Павлович" Силистра, за което научаваме от ФсБ на най-голямото библиотечно звено в областта.

Благодарение на финансиране от страна на Министерство на културата, специалисти от Регионалната библиотека Силистра и библиотекари от четири читалища обединиха сили в НЧ "Светлина 1906" с. Смилец, за да осъществят проявата.

След кратък лекционен курс по водене на библиотечна документация беше прочистен, пренареден и пресигниран целият фонд на библиотеката. Поставено бе началото на електронна инвентарна книга, съставен беше акт за отчисление и беше изработен план за инвентаризация. И тъй като "сговорна дружина планина повдига", бяха разместени дори стелажите, за да стане библиотечното пространство по-приветливо за посетителите на читалището.

Регионална библиотека изказва огромна благодарност за активното участие на Малина Христова от с. Срацимир, Мюзеян Джефер от с. Брадвари, Ивелина Маринова от с. Професор Иширково и на домакините от с. Смилец. Да се готвят в с. Малък Преславец и в село Голеш, съответно в Главинишка и Кайнарджанска очщини.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right