Окръжен съд-Силистра одобри постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура-Силистра и обвиняемите Б.С. и М.М.

Окръжен съд-Силистра одобри постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура-Силистра и обвиняемите Б.С. и М.М.

Регион: Силистра Категория: Крими,Общество Публикувано: Прегледи: 506
Окръжен съд-Силистра одобри постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура-Силистра и обвиняемите Б.С. и М.М.

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра одобри постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура-Силистра и обвиняемите Б.С. и М.М. от град Силистра, съответно на 26 и на 22 години.

Окръжна прокуратура-Силистра е привлякла Б.С. и М.М. към наказателна отговорност, за това, че на 30.06.2021г. в град Силистра, в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и техните прекурсори, в съучастие, са държали в себе си и в жилището, което обитават високорисково наркотично вещество, с цел разпространение - 56,695гр. марихуана на стойност 340,17лв. Обвиняемите са със средно образование, неосъждани.

Припомняме, че на 02.07.2021г. Окръжен съд-Силистра определи постоянна мярка "задържане под стража" на обвиняемите, и за днешното съдебно заседание те бяха доведени от Областно звено "Охрана"-Силистра.

В съдебна зала Б.С. и М.М. признаха вината си и заявиха, че доброволно се отказват от разглеждане на делото по общия ред. Обвиняемите потвърдиха, че са съгласни със съдържанието и последиците на споразумението, осъзнават правното му значение, и доброволно са го подписали.

Съдът одобри постигнатото между Окръжна прокуратура и обвиняемите споразумение, с което Б.С. и М.М. приемат да им бъде наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което бе отложено с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца, на основание чл. 66 ал. 1 от Наказателния кодекс /НК/.

Обвиняемите ще заплатят и направените по делото разноски.

С постановяване на акта за одобрението му, споразумението влиза в сила веднага, има последиците на влязла в сила присъда, поради което всички наложени мерки за процесуална принуда и неотклонение отпадат по силата на закона.

В изпълнение на тази законова разпоредба, обвиняемите бяха освободени в съдебна зала.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right