ОДМВР-Силистра предприема мерки за безопасността на децата през новата учебна година

ОДМВР-Силистра предприема мерки за безопасността на децата през новата учебна година

Регион: Силистра Категория: Здраве, Образование, Общество Публикувано: Прегледи: 657
ОДМВР-Силистра предприема мерки за безопасността на децата през новата учебна година

Снимката е илюстративна!

В ход е традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!", тя се провежда в страната в периода септември - октомври 2021 г. Целта е да се осигури безопасност на движението на деца и ученици в районите на детските градини и училищата преди откриването и през учебната 2021/2022 г.

Дните 15 - 22 септември са обявени за Седмица на детската пътна безопасност, а Денят на превенцията - 21 септември, за Ден без загинали на пътя. През тази година на национално ниво те ще преминат под наслов "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!" в контекста на Дните на безопасността на ROADPOL.

Служители на ОДМВР-Силистра вече са извършили охранителни проверки в сградите на учебните заведения и оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление и предпазните огради в районите около тях. Проведени са работни срещи с директорите на училищата и детските градини, Регионалното управление на образованието и местната власт за набелязване на съвместни действия за повишаване на сигурността на децата.

Създадена е организация за засилен полицейски контрол в районите на училищата, особено в началото и края на учебния ден. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта и за безопасното пресичане на децата и техните придружители.

Планирани са системни проверки в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи пребиваване на малолетни и непълнолетни в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца. По график, съгласуван с РОУ, и през тази учебна ще продължи изнасянето на беседи по пътна безопасност от полицейски служители.

Статистиката: в периода от 01.01.2021 г. до 13.09.2021 г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, са регистрирани 13 пътнотранспортни произшествия с участието на 15 деца. Няма загинали, 5 деца са леко ранени. Три от децата са участвали в автопроизшествията като пешеходци, а по 6 като водачи и пътници.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари