В Дулово се проведе заседание на Общинския кризисен щаб

В Дулово се проведе заседание на Общинския кризисен щаб

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1539
В Дулово се проведе заседание на Общинския кризисен щаб

На провелото се днес (14.09.2021г) заседание на Общинския кризисен щаб, свикано от кмета на общината и председател на щаба - д-р Юксел Ахмед, се обсъди изпълнението на мерките, които са заложени в заповедта на МЗ във връзка с противоепидемичните мерки в страната и удължаването им до края на месец ноември.

Д-р Ахмед запозна присъстващите с констатациите и препоръките от заседанието на Областния кризисен щаб.

Стана ясно, че в МБАЛ Дулово има готовност за 20 легла за болни с Ковид, като в момента се лекуват 9 пациенти в специалното ковид-отделение. От болницата съобщиха, че са лекували 4-ма ваксинирани пациенти, при които не се е стигнало до усложнения и са изписани след четири дни. От болничното заведение се обръщат към хората, които не са се имунизирали - да го направят. В имунизационния кабинет разполагат с всички видове ваксини. Кабинетът е на втория етаж в поликлиниката. В болницата разполагат със защитни средства и облекла.

Общинският щаб потвърди решението за спирането на ежеседмичния градски пазар в сряда и всякакъв вид открити пазари на територията на общината. Ще бъдат затворени пенсионерските клубове и се забраняват различните по вид масови събития по селата и града. Превозвачите трябва да осигуряват максимални хигиенни условия за пътниците.

Полицейските служители заедно с представители на общината ще контролират за спазването на вечерния час за заведенията, според заповедта на МЗ.

Първият учебен ден ще бъде присъствен според заповедта на МОН. Стана ясно също, че са предприети необходимите мерки за дезинфекция и осигуряване на безопасни условия за децата, учениците и учителите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right