Певчески таланти блеснаха на „Дунавски звезди – Силистра 2021“

Певчески таланти блеснаха на „Дунавски звезди – Силистра 2021“

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 228
Певчески таланти блеснаха на „Дунавски звезди – Силистра 2021“

В Силистра бе проведено третото издание на Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Дунавски звезди", в който се включиха повече от 100 млади таланти (певци индивидуалисти, дуети, трио и вокални формации). Те бяха разпределени в четири възрастови групи и оценени от жури с председател естрадната певица Петя Буюклиева.

Организатори са Музикална компания "Сенс мюзик" на поп певеца Йордан Марков, заедно с община Силистра и със съдействието на десетки фирми.

Една от целите на проявата е развитие и подпомагане на творчески устремени деца и млади хора, осъществена при отлична организация. Макар и в условия на ограничения - провеждането й бе изцяло в салона на Драматичен театър, което ограничи кръга на зрителите. Включително по време на чудесния концерт, озаглавен "Пеещо жури" (Дивна, Деян Неделчев, Йордан Марков и др.), както и във вечерта на раздаването на наградите, завършило с гала изпълнения, превърнали се в мехлем за душата на публиката.

image

Носител на най-голямата награда "Гран при" е Димитрина Германова от Добрич (за отбелязване - в предишните две издания победители бяха само момчета: Максим Ялнъзов от Варна и Марио Младенов от Каспичан, които участваха в концерта в заключителната вечер). Тази година в отделните възрастови групи победиха само момичета: Габриела Йорданова и Виктория Пощарова от Шумен, Жаклин Костадинова от Бургас и Емили Джамбазова от Силистра. Специалната награда на кмета на община Силистра бе присъдена на Кристалена Стоянова от Варна, връчена й от заместника на кмета по хуманитарните дейности Мария Недялкова.

На областния управител наградата отиде при Симон Павлова от Петрич, връчена лично от Ели Тодорова - представител на държавната власт в област Силистра. Спечелилата трето място Вокална група "ДО РЕ МИ" Силистра с р-л Бонка Скорчелиева получи наградата и на Силистренската адвокатска колегия, връчена от адвокат Константин Стоилов, общински съветник в ОбС Силистра. Трета награда и за силистренския дует "Камелия и Ева" от ЦМИ "Мегатон" Силистра, чийто представител Рада Динева също бе с награда, тъй като е сред най-добрите в първа възрастова група, макар и да не е сред призьорите.

Освен многобройните награди, осигурени от известни в страната и чужбина фирми, в това отношение свой принос имат: "Централ парк" Силистра с награди за четирима участници, а своя награда даде и Антония Камбурова от Тутракан. В края на проявата благодарности към всички изрази Йордан Марков, като главен двигател и инициатор на конкурса.

Водещият на конкурса Наско (Атанас Стоянов) от "БГ радио", което силистренци слушат всеки ден в центъра на града от обществените тонколони, също благодари за чудесната проява, в която заедно с Димитринка Димитрова, като логистик на конкурса, е имал възможност да бъде основна фигура. Той похвали освен организацията, още невероятното осветление и озвучаване, което е сред най-добрите образци по рода си, сравнено с други конкурси. Разбира се, не пропусна, подобно на много гости на града, да изрази удовлетворението на участниците в проведената разходка с водно превозно средство по река Дунав, което по правило оставя незабравим спомен за цял живот.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right