Огнян Маладжиков е новият съдия в Районен съд - Тутракан

Огнян Маладжиков е новият съдия в Районен съд - Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1570
Огнян Маладжиков е новият съдия в Районен съд - Тутракан

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет назначи Огнян Маладжиков на длъжност "съдия" в Районен съд - Тутракан, считано от 2 юли 2021 г.

Така Районният съд в крайдунавския град вече е с увеличен съдийски състав, което ще се отрази положително на работата му.

В петък, Огнян Маладжиков официално встъпи в длъжност на церемония по полагане на клетва и подписване на клетвен лист.

На нея присъстваха председателят на Районен съд - Тутракан Георги Георгиев, съдия Спас Стефанов и служители, които поздравиха новия съдия.

Огнян Маладжиков е 37-годишен, родом от Плевен. Завършил е специалност "Право" в Русенски Университет "Ангел Кънчев", работил е последователно като юрисконсулт в търговско предприятие и младши съдия в Окръжен съд - Силистра.

Колегията на Висшия съдебен съвет е възложила на Огнян Маладжиков да довърши започнатите с негово участие наказателни дела в Окръжен съд - Силистра, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да се изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

image

Припомняме, че с решение на Висшия съдебен съвет за избор на Модел 4 за оптимизация на съдебната карта и реорганизация на съдилищата в България се предвиждаше закриване на множество районни съдилища в страната, едно, от които бе Районен съд - Тутракан и превръщането им в териториални поделения към районните съдилища в областните центрове.

image

Районен съд Тутракан е сочен като пример от авторите на Модел 4, че по натовареност е на второ място след Софийския районен съд, затова и увеличаването на съдебния състав сега е положителен резултат от протестите на адвокати, съдии и граждани против прилагането на тази реформа. Със становище против Модел 4 излезе и Общински съвет - Тутракан, което бе изпратено до Висшия съдебен съвет и Министерство на правосъдието, подкрепено от гражданите на двете общини - Тутракан и Главиница, с подписка.

Районен съд Тутракан е създаден преди 143 години - през далечната 1878 година! Ще позволим ли да бъде закрит? - се питахме преди месец време. Не позволихме!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right