В Дулово отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата

В Дулово отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 879
В Дулово отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата

На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. На него се организират редица инициативи, които преминават под мотото "На пътя животът е с предимство".

Вчера, децата от ДГ " Мир" с различни практически дейности и инициативи отбелязаха " Националния ден на безопасността на движението по пътищата". Инициативата е на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата"- разказва Петранка Михайлова-директор на градината. Целта е привличане на допълнително обществено внимание към проблемите на пътната безопасност, не само на този ден, но и през цялата година. Датата е избрана и поради факта, че сега започват месеците, в които традиционно се предприемат много пътувания и когато настъпват най-голям брой тежки пътнотранспортни произшествия.

Ето какви са препоръките на децата към възрастните:

Да пазим ЖИВОТЪТ на пътя! Най-ценното човешко благо!

Всеки един от нас носи лична отговорност, когато е на пътя - както като водач, така и като пътник в превозно средство, и като пешеходец. Нека бъдем отговорни и бдителни не само на този ден, а ежедневно!

Лятото е време за почивка и ваканция - да не помрачаваме нашите и на други хора слънчеви емоции с безотговорно отношение като участници в движението.

По-високата скорост или преминаването на червен или жълт сигнал на светофара няма да ни заведе по-бързо до желаното място.

Отнетото предимство не ни прави по-значими!

Изнервеното поведение на пътя не ни носи дивиденти!

Никой не е застрахован от инцидент, затова не бива да се сяда зад волана след макар и само едно питие, след употреба на наркотични вещества, които уж трябва да ни държат по-будни!

От нас самите зависи да намалим броя на жертвите и пострадалите при пътни инциденти. Всеки от нас като родител е отговорен с поведението си на пътя да бъде личен пример за подрастващите.

Нека спазваме правилата за движение не само в Деня на безопасността на движението по пътищата, а всеки ден, защото няма нищо по-ценно от живота и здравето!

Пожелаваме безаварийно лято за вас и близките ви!

Нека винаги всеки от вас стига до крайната точка на придвижване!

Не забравяйте, че НА ПЪТЯ ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО!

ДА БЪДЕМ РАЗУМНИ, ДИСЦИПЛИНИРАНИ, ТОЛЕРАНТНИ И ОТГОВОРНИ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right