Художникът Сечкин Хаджъсюлюш с изложба в Балчик

Художникът Сечкин Хаджъсюлюш с изложба в Балчик

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 1616
Художникът Сечкин Хаджъсюлюш с изложба в Балчик

За изложба живопис в град Балчик, наречена "България в багри" с автор Сечкин Хаджъсюлюш научаваме от в. "Балчишки телеграф" - бр. 23 от 2021 г. Пътят на един творец, който съвместява педагогиката и личното творчество е обусловен донякъде (но не задължително) от "традиционализма" в изкуството и новите тенденции и нетрадиционни методи в обучението по изобразително изкуство. Новите методи и похвати обогатяват личното творчество, а естетическият идеал и академични принципи, заложени в творбите на твореца, полагат основите на художественото и творческо възпитание на личността.

Творецът се е ориентирал в маслената живопис, експериментирайки и с нови похвати, поднесени с чисто живописно усещане и мощност на цвета.

Творейки в различни жанрове, използва разнообразни живописни и графични техники, а вдъхновението му идва от природата, абстрактното и декоративното изкуство, древните митологии, литературата и съвременността.

С постоянното и неизменно преплитане на педагогика и художествено творчество в живота на Сечкин Хаджъсюлюш, показващ свои картини от 15 юни до 29 юни в Белия град, така и в този творчески портрет, са вплетени житейските, творческите и професионални маски, изграждащи колорита на този творец.

Чувствайки се по-комфортно в малкия град, художникът в Сечкин Хаджъсюлюш се провокира от неизчерпаемия източник за творчество като бит, култура и природа на България. Впечатлява се изключително от природните пейзажи и уникалната възрожденска архитектура. Рисува основно пейзажи, портрети, фигурални композиции и натюрморти, без да се ограничава жанрово.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right