Изпълнители от пет области ще гостуват в село Межден

Изпълнители от пет области ще гостуват в село Межден

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 557
Изпълнители от пет области ще гостуват в село Межден

На 26 юни (събота), от 9.30ч, близо 600 гости се очакват да присъстват на Втория фолклорен фестивал "Межденско веселие". По информация от Димитричка Денева-секретар на НЧ "Отец Паисий 1940" до момента записаните танцови и фолклорни групи и състави са 35, а индивидуалните изпълнители са 29. Специалният поздрав към зрителите ще бъдат песните на гост-изпълнителите Анелия и Милен Радеви, популярни с авторските си народни песни.

image

Първият фестивал се проведе на Петровден-29 юни 2019г, но пандемичната обстановка през миналата година отложи поредното издание и честването на 80-та годишнина от създаването на читалището-споделя Валентин Костадинов-кмет на село Межден. Самата идея за създаването на фестивала е на откритата сцена в парка на селото да се представят изпълнители на добруджанския фолклор в различните му форми- инструментални, певчески и танцови. Участниците, тази година, са от Варненска, Добричка, Русенска, Търновска и Силистренска области.

Организатори са читалището и кметството в село Межден, подкрепени от Община Дулово и дарители. Проявата няма конкурсен характер, но за всички участници са предвидени грамоти и награди.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right