Фондохранилището на Исторически музей - Тутракан ще бъде обновено

Фондохранилището на Исторически музей - Тутракан ще бъде обновено

Регион: Тутракан Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 310
Фондохранилището на Исторически музей - Тутракан ще бъде обновено

Министерството на културата е одобрило финансирането на проект на Исторически музей-Тутракан, информираха от културната институция.

Проектното предложение "Съхраняване на движими културни ценности от фонда на Исторически музей - Тутракан" е на стойност 14 615 лева.

Фондохранилището на Исторически музей-Тутракан е изградено и оборудвано през 2004 г. Голяма част от над 7500 фондови единици се съхраняват в него. С реализацията на проекта се цели съхраняване на движимите културни ценности, предвижда се обновяване и оптимизиране пространството на фондохраилището.

Ще бъде закупено и монтирано и оборудване, с което ефективно ще се използват площите на фондохранилището. То е съобразено с консервационните и експлоатационни изисквания и ще осигури дългосрочно, безопасно и по-високо ниво на съхранение и опазване, ще улесни фондовата работа и научна обработка на движимите културни ценности в Историческия музей - Тутракан.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right