Концерт спектакъл в Силистра с руски песни от българско трио

Концерт спектакъл в Силистра с руски песни от българско трио

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 171
Концерт спектакъл в Силистра с руски песни от българско трио

От векове за човек е присъщ да е част от общество и дори по време на катаклизми (вкл. природни бедствия, войни) има необходимост от духовно просветление. То може да е откъс от някой словесен жанр, театрална постановка, дежа-вю забравен филм или ехо от любима песен, за които паметта е съхранила нишка във времето, водеща примерно към детството или към ранната младост. А може би и към някой друг живот.

Тази траектория в годините назад създаде за 90 минути в жежка юнска вечер на 2021 г. Трио "ы" (Елеонора Лонтова, Златина Тодорова и Марина Драгомирецкая) от София. Техният концерт спектакъл "Обединени в музиката" бе осъществен с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

В триото е Елеонора Лонтова - дъщеря на зъболекаря д-р Галя Светозарова Петрова, родена в Силистра (випуск 1978 на ПГ Силистра), и внучка на уважаваната Елеонора Мирчанова - дългогодишен преподавател по физика и зам.-директор през годините на Учителския институт в Силистра.

За пиршеството на слуха заслуга имаха Самуел Ефтимов - пиано, Щерион Пилидов - китара, Юрий Божинов - бас балалайка, както и струнен квартет "Стрийт куартър" в състав: Веселин Димитров - цигулка, Милен Максимов - цигулка, Христо Аролски - виола, Петър Кушлев - виолончело. Проявата премина със съдействието на община Силистра - признание за вокалното майсторство на трите чаровни и талантливи гостенки - кошница с цветя от кмета на общината д-р Юлиян Найденов. Цветя и поздравителен адрес от областния управител Ели Тодорова.

За съжаление, за великолепния концерт с песни от филми, спектакли и образци на руската музика от 20-и век насам, не разбраха достатъчно хора. По същото време - по стара силистренска традиция, в града имаше паралелно и друга подобни прояви - примерно годишен концерт на Клуб "Амадеус", репетиции на певчески и танцови състави.

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right