В НЧ„Доростол-1870“ се проведе среща с новите дарители на книги за Читалищната библиотека

В НЧ„Доростол-1870“ се проведе среща с новите дарители на книги за Читалищната библиотека

Регион: Силистра Категория: Култура,Общество Публикувано: Прегледи: 313
В НЧ„Доростол-1870“ се проведе среща с новите дарители на книги за Читалищната библиотека

На 10.06.2021 г. в Народно читалище "Доростол-1870" се проведе среща с новите дарители на книги за Читалищната библиотека. На срещата председателят на читалището Маргарита Любомирова благодари на дарителите за споделената възможност книгите да имат по-дълъг живот и повече пътища до читателите. Свидетелства за дарение на дарителите връчи Ростислав Павлов - член на читалищното настоятелство и секретар на Община Силистра. Сред последните дарители за Читалищната библиотека са: Димитрина Христова, Росица Атанасова, Златко Куртев, Люба Иванова, Никола Димитров, Ясен Неделчев, Росица Русева, Маргарита Франческова и Марин Минев .

Нови дарения на книги бяха направени и от известни български издателства, съпричастни към издаването и разпространението на българските книги: От издателството на СУ "Св. Климент Охридски" - 4 тома "Сто и петдесет шедьовъра на българския разказ"

От издателство на БГ учебник, със съдействието на доц. Илияна Горанова - учебни помагала по български език и литература, математика и история за ученици от 5-7 клас.

Книгата "Скритият Бог, древна българска същност" , автор Йордан Касабов - 2 книги, дарение от община Силистра и Областна администрация

От издателството на в. "Балчишки телеграф"- тематични издания вестници от 2020г., 2021 г.

От д-р Кирил Бележков - книгата "Майсторът от Хасково" за обучение и изработване на народния инструмент кавал с биографични данни за кавалджията и музикант Веселин Хасабалиев. Дарение 2 бр. книги за Валентин Христов ръководител на народния оркестър при АНПТ "Силистра" и за Велико Великов, ръководител на музикална школа "Великов" .

От Михаил Гавазов - книгата "Алфатарските българи в Олшанка"

От Димитрина Христова - книгите "Такъв е животът", "Бояджиевият род"

От посолството на Китай в България - дискове, касети и енциклопедии, предоставящи информация за страната.

Музикален поздрав към дарителите поднесоха ГСГП "Златна есен" с ръководител Иван Радев.

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right