Извънредни заседания проведоха днес Общинските съвети в Тутракан и Главиница

Извънредни заседания проведоха днес Общинските съвети в Тутракан и Главиница

Регион: Главиница,Тутракан Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 862
Извънредни заседания проведоха днес Общинските съвети в Тутракан и Главиница

Извънредни заседания проведоха днес Общинските съвети в гр.Тутракан и гр. Главиница. Поводът - решение на Висшия съдебен съвет за избор на Модел 4 за оптимизация на съдебната карта и реорганизация на съдилищата в България. Промените, които се предвиждат в Модел 4 са закриване на множество районни съдилища в страната, едно, от които е Районен съд - Тутракан, превръщането им в териториални поделения към районните съдилища в областните центрове, промяна подсъдността на делата и др.

Районният съд в Тутракан обслужва и двете общини и на заседанията на Общинските съвети, където проблемът бе поставен от председателя на Районен съд-Тутракан Георги Георгиев и съдия Спас Стефанов, местните парламентаристи категорично са против приемането и прилагането на Модел 4. Становищата им ще бъдат изпратени до Висшия съдебен съвет, Министерство на правосъдието и Националното сдружение на общините в Република България.

В двете общини започнаха и подписки против закриването на Районен съд-Тутракан, които също ще бъдат изпратени до горецитираните институции.

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right